Nogomet
22

Simeone: Da svi igramo jednako, nogomet bi bio dosadan

Totalsport
Diego Simeone (Foto: EPA)
Diego Simeone (Foto: EPA)
Chelsea i Atletico odlučit će o drugom finalisti Lige prvaka u srijedu u Londonu. U madridskom susretu pogodaka nije bilo i obje ekipe s velikim optimizmom dočekuju odlučujući okršaj.

Diego Simeone i Jose Mourinho imaju sličnu filozofiju nogometa, obojica vole čvrstu i discipliniranu igru i veliki su motivatori. Simeone uoči uzvrata komplimentira Chelseaju kojeg vidi kao sjajan tim.

"Jasno je da igramo protiv sjajne ekipe koja je upravo savladala vodeći tim Premiershipa u gostima s 2-0 iako je napravila puno promjena u sastavu. To govori samo za sebe. Oni imaju fantastičan sastav prema kojem imamo veliki respekt. Igrat ćemo protiv ekipe koja traži prostor i ima puno sjajnih individualaca koji brzo razmišljaju i vole igrati prema naprijed. Osim toga vrlo su dobri i u odbrambenoj fazi i prekidima, morat ćemo biti jako oprezni".

Simeonea ne smeta odbrambeni pristup Chelseaja i tvrdi kako Mourinho ima svako pravo slagati tim na način koji želi.

"Nogometaš sam i respektiram različite pristupe igri. Svaki trener slaže tim onako kako vjeruje da je najbolje za njega i kako će najbolje doći do rezultata. Kao što nije lako napadati, nije lako ni braniti se i treba se čestitati onome ko je to u mogućnosti. Trener je taj koji je stalno s igračima i s njima razgovara o taktici različitim pristupima igri te najbolje zna šta je potrebno uraditi. Ne postoji samo jedan način igranja nogometa, kada bi svi igrali nogomet na isti način, bilo bi dosadno, a osim toga na kraju je važan samo rezultat", dodao je Simeone.