Nogomet
42

Simeone: Bayern me očarao igrom u prvom dijelu, regrupisali smo se u svlačionici

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Atletico Madrid je prvi finalista Lige prvaka nakon što je u uzvratu polufinala poražen od Bayern Minhena u gostima rezultatom 2:1. Madriđani dalje idu s ukupnih 2:2, a presudio je gol u gostima. Trener Atletica Diego Simeone pohvalio je svoje momke, ali komplimente nije štedio ni za Bayern Minhen.

Simeone je bio očaran igrom Bayerna u prvom dijelu i kazao je da njegov tim nije imao odgovor. Nakon poluvremena stvari su se promijenile.

"U prvom poluvremenu, Bayern je učinio sve što je mogao. Zaista je prekrasno vidjeti tim sa takvim kontinuitetom u igri. Bayern me očarao sa onim što sam gledao na terenu. Nismo mogli odgovoriti na ono što rade. Pronalazili smo se nakon Oblakove odbrane penala. Regrupisali smo se u svlačionici. Na poluvremenu pogledali smo kakvi smo bili, šta želimo i kako da ne izgubimo. Kraj meča je sjajan za navijače koji su gledali preko TV-a. Ono na šta sam ponosan je reakcija mog tima nakon Torresovog promašaja iz penala. To je obično najgori mogući scenarij", kazao je Simeone.

Atletico će u finalu igrati protiv Real Madrida ili Manchester Cityja koji se u srijedu sastaju u Madridu. Prvi meč završen je rezultatom 0:0.