Nogomet
74

Silvio Berlusconi: Kada umrem prodajte sve osim kuće i Milana

Klix.ba
Silvio Berlusconi (Foto: EPA)
Silvio Berlusconi (Foto: EPA)
Krajem mjeseca oktobra u prodaju će biti puštena biografija kontroverznog Silvija Berlusconija, počasnog predsjednika Milana koji je u tri navrata bio premijer Italije.

Popularan je po nadimku "Il Cavaliere", a novinaru Gazzette je govorio o svojoj biografiji koja će biti objavljena krajem ovog mjeseca. Knjiga nosi naslov:"Epska priča o milijarderu koji je zavladao Italijom".

Berlusconi je kazao kako ne namjerava napustiti Milan sve dok klubu ne donese nove uspjehe, a opisao je koliko mu znači ovaj klub. "Već sam rekao djeci da kada odem, ako žele, mogu prodati sve što im ostavim. Jedino da ne prodaju dvije stvari: moju kuću u Arcoreu i većinu vlasništva nad Milanom", jasno je poručio Berlusconi.

Neki dijelovi njegove biografije već su poznati javnosti. Na jednom mjestu Silvio opisuje koliko je njegovo djetinjstvo vezano za Milan. "Istinski značaj Milana me podsjeća na moje djetinjstvo, na mog oca. Mi bismo pričali skoro svaku noć kada bi se on vratio sa posla. U to vrijeme klub nije bio veliki, ali ja sam se identificirao s nekim od igrača i sanjao sam o Milanu. Kada sam upitan da kupim Milan, odmah sam se sjetio oca i odlučio sam kupiti klub", stoji u knjizi o čovjeku u čijoj je eri Milan pet puta osvojio titulu Lige prvaka i osam puta titulu Serije A.