Nogomet
0

Silva: Zlatan ima poseban karakter, učinit ću sve da osvoji Ligu prvaka

Klix.ba
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Kapiten Paris Saint-Germaina Thiago Silva govorio je o najvećoj zvijezdi francuskog prvaka Zlatanu Ibrahimoviću i odlučan je da mu pomogne osvojiti Ligu prvaka, takmičenje koje nedostaje u uspješnoj karijeri Šveđanina.

Ibrahimović je, ne računajući ovu sezonu, u posljednjih 14 sezona čak 12 puta osvajao titulu u nacionalnom prvenstvu u kojem je nastupio. Naime, od sezone 2001/02, kada je osvojio titulu sa Ajaxom, do danas, igrajući za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan i PSG samo u sezonama 2002/03. (Ajax) i 2011/12. (Milan) nije osvajao nacionalno prvenstvo.

Jedini je igrač koji je sa šest različitih klubova postizao golove u Ligi prvaka. Ali nikada nije osvojio najelitnije klupsko takmičenje. Zbog toga, Silva želi pomoći svom saigraču s kojim će u osmini finala Lige prvaka ove sezone igrati protiv Chelseaja.

"Zlatan ima poseban karakter. Na svakom treningu želi pobijediti. To je nešto pozitivno. Ono što me posebno pogađa jeste njegov karakter. Sve što ti želi reći, kazat će licem u lice. Ljudi misle da je arogantan, ali nije. Ibrahimović je jedan od najboljih igrača s kojima sam igrao, a igrao sam sa Seedorfom, Ronaldinhom, Pirlom, Nestom i svi oni su kvalitetni igrači.

On je drugačiji drugačiji. Snažan je fizički i ima tehniku, ali još veću ličnost i to ga čini sjajnim igračem. Nadam se da će karijeru okončati titulom Lige prvaka. To je njegov i naš san. Uradit ću sve da mu pomognem da osvoji Ligu prvaka", kazao je Thiago Silva.