Premierliga
117

VIDEO / Silva s dva gola donio pobjedu Cityju, Džeki 90 minuta

Klix.ba
Manchester City slavio je danas rezultatom 2:0 protiv Fulhama u utakmici 23. kola Premierlige. Oba pogotka postigao je David Silva.

Građani su na svom Etihadu u vodstvo došli u 2. minuti. Bh. reprezentativac Edin Džeko šutirao je ka golu gostiju, golman je odbio loptu na koju je natrčao David Silva i pogodio za 1:0.

Džeko je u 16. minuti šutirao glavom, ali je golman Fulhama bio siguran. Dobru priliku imao je i Silva četiri minute nakon Džekinog pokušaja, ali Schwarzer ponovno spašava mrežu gostiju.

Pred kraj prvog poluvremena, Džeko je imao još jednu priliku, ali lopta odlazi pored gola.

U nastavku susreta City povećava vodstvo na 2:0 još jednim golom Silve. Igrao se 69. minut. Samo nekoliko trenutaka nakon toga, Silva je imao stopostotnu šansu, ali lopta odlazi tik pored stative.

Do kraja susreta, igrači Cityja imali su još nekoliko prilika, a najbolju je možda propustio bh. reprezentativac u sudijskoj nadoknadi. Clichy je ubacio s desne strane, a Džeko s pet metara nije uspio pogoditi mrežu iako je bio sam pred golom.

Stoke City, bh. reprezentativnog golmana Asmira Begovića, danas je pretrpio još jedan poraz. Swansea je slavio na svom stadionu s 3:1.

Premierliga, 23. kolo:

Manchester City - Fulham 2:0 Swansea - Stoke 3:1