Cilj 90 bodova
0

Silva: Mancini je zaslužan za našu igru i moj napredak

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Španski nogometni reprezentativac u redovima Manchester Cityja David Silva nahvalio je menadžera Roberta Mancinija u razgovoru za The Sun okarakteriziravši ga najzaslužnijim kako za rezultate "građana", tako i za njegov privatni napredak.

Kada je Mancini stigao na Etihad prije dvije godine mnogi su navijači bili zabrinuti zbog dolaska talijanskog trenera koji su čuveni po obrambenoj taktici. I iako je u startu City djelovao ofenzivno sramežljivo, danas to svakako nije pa sa 53 postignuta gola u 17 susreta predvodi najefikasniji napad Premierlige.

"Menadžer sve naše utakmice planira s napadačkom vizijom i to je vrlo pozitivno za moj stil igre. Mancini nije tipičan talijanski trener koji razmišlja samo o zadržavanju vodstva. Sjećam se kako je insistirao da je pobjeda 3-2 bolja od pobjede 1-0. Zahvaljujući toj filozofiji i ja sam popravio svoju igru i zahvalan sam mu", rekao je Silva koji je u City stigao na ljeto 2010. godine iz Valencije uz odštetu od 26 miliona funti.

"Zapravo trenutno uživam u svojim najboljim trenucima u profesionalnoj karijeri. Moja je misija jasna, kreirati prilike za gol za napadače. U početku je to bilo za Teveza, a sada je naš glavni napadač Agüero."

Podijelio je ove sezone u prvenstvu omaleni španski veznjak devet asistencija, a postigao je sam i pet golova. Za svakog napadača Cityja, opisuje, potrebna je druga vrsta dodavanja.

"Kod Teveza sam tražio kako mu omogućiti da dođe u priliku za dribling i iskoristi svoju brzinu. Kod Agüera je ključ gurnuti mu loptu u prostor i dati da si on sam izbori priliku. Džeko ili Mario (Balotelli) traže kontroliranije lopte koje će im omogućiti da šutiraju. Sa svakim ko zaigra u napadu nadam se uspostaviti dobar odnos, tako je bilo u moje dvije dosad provedene sezone ovdje.

U početku sam imao sumnji o prilagodbi na engleski nogomet i nije bilo lako. Ali ključna je bila pomoć mojih saigrača i povjerenje trenera. Od prvog dana Mancini mi je objasnio što od mene želi i dao mi je dovoljno prostora za igru. Tajna mog uspjeha ovdje je rad, rad i još rada, kako na treninzima, tako i na utakmicama."

Trenutno je City u 17 odigranih utakmica skupio 44 boda, a prema riječima menadžera "građana" ove će sezone biti potrebno skupiti oko 90 bodova za osvajanje naslova.

"Nisam opterećen brojkama, ali ako šef kaže 90, tada će to biti naš cilj. Naš san je osvajanje Premierlige. Sigurno je da želimo pobijediti u svim domaćim susretima, ali shvatamo da nismo nepobjedivi. Nitko nije, čak i Barcelona tu i tamo pretrpi poraz."