Nogomet
65

Shrvani Simeone: Najviše me boli to što nisam usrećio navijače, nema opravdanja

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Drugi put u tri godine Atletico Madrid je izgubio u finalu Lige prvaka od Real Madrida. U finalu 2014. godine Real je slavio nakon produžetaka, a ovaj put nakon penala. Trener Atletica Diego Simeone je pokazao koliko mu je teško pao poraz.

Simeone je kazao da su dva poraza u finalima neuspjeh, a na pitanje koji ga poraz više boli, odgovorio je da mu je najviše žao navijača koji su došli i platili ulaznice.

"Najviše me boli što navijačima, koji su došli ovdje i platili ulaznice, nisam pružio zadovoljstvo osvajanjem trofeja. To je ono što zaista boli.", kazao je Simeone koji je rekao da će razmisliti o svojoj budućnosti u Atleticu.

Argentinski stručnjak nije tražio izgovore. Čestitao je Realu i kazao da su Galacticosi zasluženo slavili.

"Niko ne pamti onoga ko izgubi. Izgubiti dva finala je neuspjeh. Moramo preći preko ovoga i zaliječiti rane. Tim koji pobijedi uvijek je najbolji. Nema izgovora. Real Madrid je bio bolji i zbog toga je pobijedio. Mi smo imali šansu da postanemo šampioni i nismo je iskoristili. Igračima sam rekao da ne plaču, jer su dali sve od sebe. Izbacili smo Barcelonu i Bayern Minhen. Doći do dva finala je ogroman uspjeh, ali ne mogu biti sretan nakon poraza", dodao je Simeone.