Cristiano Ronaldo
0

"Shrvan sam i nevjerovatno tužan"

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AP)
Kapetan i najbolji nogometaš portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo uzrokovao je incident nakon utakmice osmine finala SP-a u Cape Townu u kojoj je njegova ekipa poražena od Španije 1-0.

Isfrustriran ispadanjem svoje reprezentacije u prvoj utakmici nokaut-faze takmičenja, Ronaldo je pljunuo u pravcu snimatelja koji je pratio njegovu reakciju nakon poraza od “furije”, te je za sve komentare na dvoboj uputio na selektora Carlosa Queiroza.

"Kada sam rekao da pitate Carlosa Queiroza za komentar na press konferenciji, učinio sam to jer nisam bio sposoban za objašnjenja što je bilo. Ljudsko sam biće, patim i želim patiti sam. Nisam nikad mislio da bi tako nevin potez mogao uzrokovati toliku kontroverzu. Stoga nemojte tražiti duhove i stvarati senzaciju gdje je nema", komentirao je Ronaldo.

"Shrvan sam, potpuno sam shrvan, frustiran i nevjerovatno tužan. Svjestan sam svojih odgovornosti kao kapitena, ali ovog puta jednostavno nisam bio u stanju reći tri ili četiri suvisle rečenice", dodao je najskuplji nogometaš današnjice, čiji je najopasniji pokušaj na utakmici bio iz slobodnog udarca u 28. minuti s nekih 35 metara.