Nogomet
2

Shimon i Musemić složni: Zadovoljni smo rezultatom, drugo poluvrijeme je u Izraelu

Piše: E. M.
Utakmica 1. pretkola Evropske lige između Slobode i Beitara završena je rezultatom 0:0, a treneri oba kluba na konferenciji za novinare su kazali da očekuju plasman dalje.

Šef stručnog štaba Slobode Husref Musemić nakon 90 minuta na Bilinom Polju je kazao da je zadovoljan današnjom igrom svojih igrača.

"Utakmica je bila dorba s tim da nijedna ekipa nije u takmičarskoj formi. Zadovoljan sam kako je ekipa odigrala, bilo je trenutaka kad smo bili i bolji tim. Zadovoljni smo rezultatom, igračima nemam šta zamjeriti. Imamo još jednu utakmicu i pokušat ćemo postići gol", kazao je Musemić

Husref Musemić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Husref Musemić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Priznao je da je hendikep što njegovi izabranici nisu igrali u Tuzli, ali se zahvalio navijačima koji su bodrili Tuzlake.

"Zaista hvala svima na današnjoj podršci", dodao je Musemić.

Ran Ben Shimon (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ran Ben Shimon (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Trener Beitara Ran Ben Shimon je kazao kako su danas zabilježili srednji rezultat.

"Ovo je bilo dobrih 0:0, tempo igre je bio dobar, ali rezultat može biti dobar i loš i srednji, a ovo je sredina. Tuzla je dobar tim, igra je mogla biti bolja na obje strane, ali ovo je realan rezultat", izjavio je Shimon.

Shimon je dodao da je zadovoljan rezultatom u odnosu na zalaganje igrača, ali da će u drugoj utakmici imati prednost te da se nada da će oni proći dalje.