Nogomet
0

Shilton: Nema garancije da će igrači Liverpoola biti tako dobri i u reprezentaciji

Totalsport
Peter Shilton (Foto: EPA)
Peter Shilton (Foto: EPA)
Dok Liverpool juri prema naslovu prvaka Engleske, sve je više zagovornika za pozivanjem povećeg broja njegovih igrača u englesku reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Legendarni engleski golman Peter Shilton nije siguran da je to baš najpametniji potez i tvrdi kako nema garancije da će igrači Liverpoola biti tako dobri i u reprezentaciji.

"Ukoliko Liverpool osvoji naslov prvaka, ti igrači će biti puni samopouzdanja i vjere što je definitivno velika stvar. Međutim sve će ovisiti o načinu na koji će Roy Hodgson postaviti igru. Svi ti igrači Liverpoola vole otići prema naprijed jer Liverpool jednostavno igra napadački nogomet. Zbog međusobnog poznavanja bilo bi dobro imati pet igrača Liverpoola, ali nema garancije da će to donijeti rezultat i da će biti tako dobri. Roy jednostavno mora izabrati one za koje smatra da će mu najbolje odgovarati u željenom sistemu igre", smatra Shilton.

Shilton smatra kako Engleska može napraviti dobar rezultat u Brazilu, no svjestan je da će pritisak rasti sa svakom utakmicom.

"Ljudi su danas realniji po pitanju naših šansi, ali pritisak još uvijek postoji i sa svakom utakmicom će biti sve veći. Igranje bez pritiska uvijek je prednost, pogledajte upravo Liverpool koji je malo tko vidio u borbi za naslov prvaka".