Nogomet
0

Sherwood: Ne možeš prodati Balea i ići u Ligu prvaka

Totalsport
Tim Sherwood (Foto: EPA)
Tim Sherwood (Foto: EPA)
Menadžer Tottenhama Tim Sherwood tvrdi kako su priče o Tottenhamovoj borbi za ulazak u Ligu prvaka bile nerealne, a glavni razlog tome bila je prodaja Garetha Balea.

Želje navijača Tottenhama za ulaskom u Ligu prvaka nisu bile realne. Nakon što je klub napustio Gareth Bale, ambicije Tottenhama nisu se više mogle povezivati uz ulazak u Ligu prvaka.

"Govorimo o jednom od najboljih igrača svijeta kojeg smo morali nadomjestiti sa sedam novih igrača koji nikada ranije nisu igrali u ovom takmičenju. Kako su ljudi uopće mogli pomisliti da bi takav Tottenham mogao u borbu za naslov ili Ligu prvaka? Ako ne poznajete nogomet, onda lako pomislite da ćete ih samo staviti na teren i dobiti rezultat, međutim njima treba vremena i sigurno će biti bolji sljedeće sezone. Sva ta priča oko Lige prvaka bila je smiješna", smatra Tim Sherwood.

Plasman na šestu poziciju na kraju sezone smatra realnim.

"Jednom smo bili u Ligi prvaka, ali to ne znači da imamo ekskluzivna prava na nastup u tom takmičenju. Završili smo šesti i to je realnost, svi bi voljeli u borbu za naslov, no s ovim kadrom to nije moguće", realan je Sherwood.