Nogomet
0

Ševko Okić: Golovi su u drugom planu, veseli me nastup čitave ekipe

Klix.ba
Ševko Okić (Foto: Klix.ba)
Ševko Okić (Foto: Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva odradili su trening na glavnom terenu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase", po čijem završetku je za oficijelnu stranicu govorio najbolji strijelac Sarajeva u dosadašnjem toku sezone, Ševko Okić, koji je na 18 zvaničnih utakmica postigao devet golova.

Na početku razgovora se Okić prisjetio posljednje ligaške utakmice protiv Radnika, u kojoj je Sarajevo pobijedilo rezultatom 5:0, a Okić bio dvostruki strijelac.

"Odigrali smo jednu dobru utakmicu i možemo biti zadovoljni onim što smo prikazali. Od početka smo nametnuli naš tempo i sretan sam zbog pobjede. Također, sretan sam i zbog svojih golova, ali su oni u drugom planu. Iskreno, više me veseli dobar nastup čitave ekipe i činjenica da je naša forma u uzlaznoj putanji.", kazao je Okić.

U narednom kolu, Sarajevo će gostovati gradskom rivalu Željezničaru u derbiju 13. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Okić je svjestan značenja i težine ove utakmice.

"Nakon prvih evropskih utakmica u dresu Sarajeva, na red je došao i prvi sarajevski derbi. Upoznao sam klub, grad i naše navijače dobro u posljednjim sedmicama i svjestan sam značenja ove utakmice. Osjećam se dijelom bordo porodice i bio bih presretan kada bi našim navijačima poklonili pobjedu u nedjelju. Biti će teško, očekuje nas teška utakmica, na zahtjevnom terenu, ali ćemo dati sve od sebe.", dodao je Okić.

Željezničar i Sarajevo igraju u nedjelju, 2. novembra, na stadionu "Grbavica". Utakmica počinje u 13.30 sati.