Primera
0

Sevillu i dalje trese kriza

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nogometaši Seville potonuli su u još dublju krizu, u subotnjoj utakmici 15. kola španskog prvenstva na svom su Sanchez-Pizjuanu poraženi od Almerije s 3-1.

Momčadi Gregorija Manzana to je već četvrti uzastopni poraz u Primeri, a peti ukupno kad se uračuna i onaj od PSG-a u Europa ligi.

Sve je u subotu za Andalužane krenulo nizbrdo nakon što je Frederic Kanoute u 20. minuti promašio udarac s bijele tačke. Od toga se Sevilla više nije oporavila, što su gosti, koji nisu pobijedili u devet uzastopnih prvenstvenih utakmica, znali iskoristiti. Poveli su u 47. minuti preko Fabiana Vargasa, a prednost su povećali u 80. minuti pogotkom Pabla Piattija.

Kanoute se golom u 83. minuti donekle iskupio za promašaj penala, ali to nije bilo dovoljno. Domaći odbrambeni igrač Alexis je u 88. minuti dobio drugi žuti karton, a posljednjoj je minuti Piatti svojim drugim pogotkom donio Almeriji tek drugu pobjedu ove sezone.

U ranijoj utakmici Getafe je s 1-0 pobijedio Villarreal, nanijevši mu treći poraz u tekućem prvenstvu. Getafe je od 41. minute igrao s igračem manje nakon što je Daniel Diaz grubim startom pokosio Nilmara. No, domaći su unatoč tome, u 88. minuti ugrabili sva tri boda zahvaljujući pogotku Juana Albina koji je nakon toga skinuo dres i dobio drugi žuti karton, tako da je Getafe dvoboj zaključio s dva igrača manjka.

 

Primera, 15. kolo:

Getafe – Villarreal 1-0 (Albin 88)

Sevilla – Almeria 1-3 (Kanoute 83 / Vargas 47, Piatti 80, 90)

Redoslijed: 1. Barcelona 37 (-1), 2. Real Madrid 35 (-1), 3. Villarreal 30, 4. Espanyol 28 (-1), 5. Valencia 24 (-1), 6. Getafe 23...