Primera
0

Sevilli bod u Madridu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić opet je bio strijelac za svoju Sevillu, drugi put zaredom u Primeri. Njegov pogodak je utjecao na konačnih 2-2 Atletica i Seville u Madridu, u 25. kolu Primere.

Sevilla može žaliti za sva tri boda jer činjenice govore da su dva puta vodili. Isto tako, u samoj završnici utakmice je Negredo, pri rezultatu 2-2, topovski naciljao prečku domaćih, a odbijenoj lopti je najbliži bio Capel. Pritom je bio, činilo se, nepropisno zaustavljen, ali sudija Mateu Lahoz nije dosudio na bijelu tačku.

No, i domaća je ekipa imala mnoštvo šansi u otvorenoj utakmici gdje su se šanse redale čas na jednoj, a čas na drugoj strani. Nakon uvodnog Negredovog pogotka u 42., za domaćina je Koke izjednačio glavom već u 49. minuti. Hrvatski nogometaš Rakitić je na scenu stupio u 66. minuti. Navas je probio desnu stranu i ubacio loptu u šesnaesterac. Na njegovom vrhu ju je dočekao Rakitić i desnom nogom smjestio u desni ugao domaćeg gola. Bio je ovo njegov četvrti nastup u Primeri i drugi pogodak.

Bod je domaćinu u 77. minuti donio Reyes.

Espanyol je domaćom pobjedom protiv Real Sociedada 4-1 opet došao do petog mjesta na tabeli, dok su Sporting i Zaragoza u Gijonu igrali bez pogodaka.  

Primera, 25. kolo:

Atletico Madrid - Sevilla 2-2 (Koke 47, Reyes 77 / Negredo 42, Rakitić 66) Espanyol - Real Sociedad 4-1 (Estrada 42-ag, Garcia 54, Callejon 81, Marquez 90 / Estrada 44)

Sporting Gijon - Zaragoza 0-0 Mallorca - Barcelona (kasnije) Deportivo - Real Madrid (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 65 (-1), 2. Real Madrid 60 (-1), 3. Valencia 48 (-1), 4. Villarreal 46 (-1), 5. Espanyol 40..., 7. Sevilla 35...