Modrić pogodio stativu
13

VIDEO / Sevilla zaustavila Real Madrid, Spahić kritikovao Ronalda

Totalsport
Duel Spahića i Ronalda (Foto: AFP)
Duel Spahića i Ronalda (Foto: AFP)
Drugi poraz u četvrtom prvenstvenom kolu upisao je španski prvak Real iz Madrida. Na Sanchez Pizjuanu u Sevilli minimalnih 1-0 pobijedila ih je ekipa kapitena reprezentacije BiH Emira Spahića.

Već u drugoj minuti, nakon što je u prvoj Alvaro Negredo propustio priliku poslije slabe intervencije Ikera Casillasa, Andalužani su došli u vodstvo. Ivan Rakitić izveo je korner s desne strane, te na visini druge stative pronašao Nijemca Piotra Trochovskog. Bivši HSV-ov veznjak Rakitićevu je loptu, koja se naglo spustila na tlo, "drop-kickom" poslao pod prečku Casillasovog gola.

Trochowskog nije na udarcu ispratio Angel di Maria.

Mourinhov sastav u prvom poluvremenu ne samo da nije došao do prave prilike (najbolju je na proigravanje Mesuta Özila iskosa s desne strane propustio Gonzalo Higuain u 21. minuti), nego uopće nije uspijevao čuvati loptu u posjedu.

Donekle je tu manu popravio ulazak Luke Modrića na poluvremenu. Mourinho je odlučio osvježiti tim njime i Benzemom izvadivši Özila i Di Mariju.

Najbliže golu Real je bio u 52. minuti kada je, nakon majstorski propuštene lopte Cristiana Ronalda, Modrić iz daljine, s tačno 23 metra malo iskosa s desne strane, zatresao stativu. Udarac izmjerene brzine 99 km/h zapravo je bio vrlo precizan, ali ga je iskusni golman domaćih Andres Palop uspio dirati taman toliko da se od stative lopta odbije u igru. Higuain je odbijanac katastrofalno promašio premda nije bio u tako lošoj poziciji.

Kažimo i to da su verbalni okršaj večeras imali Spahić i Ronaldo. Nakon što je zvijezda Real Madrida pokušala iscenirati penal, kapiten naše reprezentacije je burno reagovao te Ronaldu u lice uputio kritiku. Nakon toga ih je razdvojio sudija.

Nakon samo četiri kola Real se i dalje nalazi na 12. mjestu Primere s četiri osvojena boda od 12 mogućih. Barcelona već bježi osam.

Posljednji put Real je u sezonu krenuo s četirima osvojenim bodovima iz četiri utakmice u sezoni 2001/02. Završili su tada Primeru Madriđani na trećem mjestu, ali su i postali evropski prvaci.

Primera, 4. kolo:

Getafe - Barcelona 1-4 (Mascherano 80-ag / Adriano 32, Messi 74-11m, 78, Villa 90+1)

Malaga - Levante 3-1 (Saviola 27, Joaquin 59, Portillo 90+3 / Michel 46) Valencia - Celta 2-1 (Feghouli 4, Sissokho 50 / Krohn-Dehli 16) Sevilla - Real Madrid 1-0 (Trochowski 2)

Redoslijed: 1. Barcelona 2. Malaga 3. FC Sevilla 4. Mallorca 5. Vallecano...