Primera
0

Sevilla remizirala sa Espanyolom, Spahić odigrao cijeli susret

Piše: D. B.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U 18. kolu španske Primera lige Sevilla je bila domaćin Espanyolu. Ekipa za koju je cijelu utakmicu odigrao naš kapiten Emir Spahić, na svom je terenu osvojila samo bod. Susret je završen bez golova.

Igrači Seville su utakmicu protiv Espanyola započeli s namjerom da nametnu svoj ritam igre i što prije postignu gol. Toje nagovijestio Alvaro Negredo koji je imao dobru priliku u 11. minuti utakmice. Pet minuta kasnije je gostujuće golmanu Casilli opasno zaprijetio Jose Antonio Reyes. Više sreće nije imao ni Manu u redovima domaćih.

Gosti su prvi put zaprijetili u 33. minuti kada je odlično šutirao Thievy, no gola nije bilo. Kako se bližio kraj prvog djela, igrači Seville su vršili sve veći pritisak na odbranu Espanyola. Rezultat toga su nekoliko odličnih prilika za domaće koje su propustili Piotr Trochowski, Negredo i Reyes. Dobru prilike za goste do kraja prvog poluvremena nije uspio iskoristiti Alvaro Vazquez. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku su obje ekipe imale nekoliko prilika zapostizanje gola. U najboljim šansama su se našli Sevillin Diego Perotti i Espanyolov Joan Verdu, no ni jedan od njih nije pogodio mrežu. Utakmica je završena najnepopularnijim rezultatom 0:0. Spahić je za Sevillu odigrao svih 90 minuta.