Primera
0

Sevilla izdržala 27 minuta s dva igrača manje

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Herojsku su pobjedu ostvarili nogometaši Seville u dvoboju šestog kola Premier lige pobijedivši na svom Sanchez Pizjuanu Valenciju 1-0.

Gol odluke Frederic Kanoute zabio je u 18. minuti utakmice, no čudom su se Andalužani spasili u drugom dijelu. Najprije je Piotr Trochowski u 57. minuti zaradio drugi žuti karton u redovima domaće ekipe. Prvi je dobio samo devet minuta ranije.

Na svoje su gosti, nakon prva tri odigrana kola vodeća ekipa prvenstva, došli u 68. minuti, kada je francuski stoper domaćih Julien Escude nepropisno u 16-ercu oborio Aritza Aduriza, zaradivši isključenje, a omogućivši 11-erac za goste .

Argentinski veznjak u sastavu Unaija Emeryja Ever Banega promašio je penal, a Sevilla se uspjela odbraniti do kraja utakmice.

Od 71. su minute i Valencijini igrači igrali s igračem manje. Zbog udaranja bosanskohercegovačkog reprezentativca Emira Spahića isključen je Aduriz.

Spahić je odigrao svih 90 minuta za domaće. Zaradio je žuti karton u 72. minuti.

U drugoj dosad odigranoj utakmici šestog kola Athletic je u Bilbauu odigrao 1-1 s Villarrealom.

Domaćima je u toj utakmici isključen Ekiza u 82. minuti.

Argentinac Marcelo Bielsa na baskijskoj klupi i dalje čeka svoju prvu pobjedu u Primeri. Dosad se samo može pohvaliti sa dva remija.

Primera, 6. kolo:

Sevilla – Valencia 1-0 (Kanoute 18) Athletic Bilbao – Villarreal 1-1 (Gabilondo 44 / Nilmar 53)

Redoslijed: 1. Betis 12 (-1), 2. Sevilla 11, 3. Valencia 10, 4. Malaga 9 (-1), 5. Barcelona 8 (-1)... 12. Villarreal 5... 17. Athletic Bilbao 2...