Nogomet
0

Sevilla izborila nokaut fazu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Remijima 1-1 okončane su utakmice 4. kola skupine G nogometne Lige prvaka u kojima su se sastali Sevilla i Stuttgart, odnosno Unirea i Rangers.

Bodom je španjolska momčad koja je bila domaćin Stuttgartu izborila drugi krug elitnog klupskog nogometnog natjecanja, a najzaslužniji za to bio je Jesus Navas koji je već u 14. minuti na asistenciju Luisa Fabiana mirno pogodio mrežu Jensa Lehmanna.

Treba naglisiti kako je Stuttgart već dugo u krizi rezultata i igara, te da im je ovo bila deveta uzastopna utakmica u kojoj nisu došli do pobjede. Da ne budu poraženi pobrinuo se Zdravko Kuzmanović udarcem s 20-ak metara u 79. minuti. Upotrebljivu loptu dobio je od Pogrebnjaka, a valja dodati da je putanju leta nehotice bedrom skrenuo i Schieber.

Rangersi su u Bukureštu u 79. minuti, nakon dalekometnog šuta i lijepog pogotka Leeja McCullocha u džepu imali prvi trobod u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. Golman domaćina Giedrius Arlauskis je ostao nemoćen u reakciji kod tog pogotka, ali je drugo mjesto njegova momčad zadržala nakon što je Marius Onofraş u 88. “bombom” u rašlje Allana McGregora donio svojoj momčadi peti bod u skupini.

Uz Sevillu koja je, dakle, već izborila nokaut fazu natjecanja, rumunjska momčad ima najviše šanse da učini isto. Stuttgart je trenutačno na tri boda, Rangersi na dva.

Liga prvaka, grupa G, 4. kolo:

Sevilla - Stuttgart 1-1 (Navas 14 / Kuzmanović 79)

Unirea - Rangers 1-1 (Onofraş 88 / McCulloch)

Tabela:

  1. Sevilla 4 3 1 0 10-3 10

  2. Unirea 4 1 2 1 6-5 5

  3. Stuttgart 4 0 3 1 4-6 3

  4. Rangers 4 0 2 2 4-10 2