Kup kralja
0

VIDEO / Sevilla do naslova na Nou Campu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometaši Seville pobijedili su u finalnoj utakmici Kupa kralja madridski Atletico na Nou Campu u Barceloni 2-0.

Golove za Andalužane postigli su njihovi domaći igrači, Diego Capel u petoj i Jesus Navas u prvoj minuti sudijske nadoknade drugog poluvremena.

Ljevokrilni je napadač doveo Sevillu u vodstvo lijepim golom lijevom nogom s desne strane, pogodivši poluvisoko desni ugao Davida de Gee, da bi Jesus Navas na 2-0 povisio iz kontranapada, nakon što je zaobišao De Geu u srazu jedan na jedan.

Time su nogometaši Seville osvojili peti Kup kralja u klupskoj historiji. Ovoj je generaciji nogometaša to drugi trofej u nacionalnom kup-takmičenju. Također, ovaj je sastav uz vrlo male promjene u njemu osvojio sada već šesti trofej u četiri prošle sezone.

Madriđani su bili statistički bolji u mnogim segmentima igre poput posjeda lopte (57-43%), udaraca na gol (6-4) ili kornera (9-2). Bilo je to međutim, najviše uvjetovano ranim vodstvom Andalužana.

Madriđani su propustili priliku osvojiti drugi trofej na kraju sezone. Prije sedam su dana trijumfirali u Evropskoj ligi pobijedivši nakon produžetaka Fulham u Hamburgu 2-1.

Kup kralja, finale, jedna utakmica:

Sevilla – Atletico 2-0 (Capel 5, Navas 90+1)