Nogomet
8

Šest golova na San Paolu: Napoli u zanimljivoj utakmici pobijedio Milan

Piše: Edin Isanović
Foto: AFP
Foto: AFP
Napoli i Milan odigrali su dobru utakmicu na San Paolu. Krajnji rezultat bio je 4:2 za domaće. Utakmica je ponudila golove, preokret, kartone, atraktivne poteze. Prvo poluvrijeme pripalo je domaćima, dok su gosti iz Milana u nastavku brzo stigli do poravnanja. No, na kraju su ostali kratkih rukava.

Pojačanje Napolija koje je stiglo iz Ajaxa opravdava uloženi novac. Poljak Arkadiusz Milik postigao je dva gola za domaće. U 18. i 33. minuti matirao je mladog golmana Milana Donnarumma. Vodstvom domaćih 2:0 otišlo se na odmor.

Na poluvremenu je strateg gostiju Vincenzo Montella motivisao svoje izabranike. Očit je bio njegov rukopis u nastavku. Igrao se 51. minut kada je Niang smanjio na 2:1.

U tim trenucima prvi šef struke domaćih Maurizio Sarri prigovorio je nešto glavnom sucu pa je zaradio isključenje. Samo četiri minute poslije Španac Suso fantastično matira Reinu za 2:2.

Domaći su bili u šoku. Za kratko vrijeme prokockali su vodstvo. Nakon što su se konsolidovali nastavili su nogometaši Napolija da atakuju ka golu Milana.

Do nove prednosti dolaze u 74. minuti. Callejon je jednu odbijenu loptu od Donnarumme pospremio u mrežu za 3:2. Prethodno je Mertens sjajno prošao Abatea koji je imao dosta problema sa pomenutim igračem Napolija.

Samo minut poslije Kucka je zaradio drugi žuti karton pa su gosti ostali sa igračem manje u polju posljednjih 15 minuta. To im je otežalo posao, ali su pokušavali doći do trećeg gola.

U 88. minuti Niang je u skoku udario Reinu pa je dobio drugi žuti karton. Milan je imao dva igrača manje u posljednjim minutama meča. U sudijskoj nadoknadi Romagnoli postiže autogol. Lopta je išla u mrežu, zaustavio je rukom. Sudija je priznao pogodak i pokazao žuti karton pomenutom igraču.

Sada Napoli ima četiri boda iz dva kola, dok je Milan ostao na tri osvojena boda.