Nogomet
0

Sesar: Zahvalan sam Sarajevu, želim da osvoji titulu koju željno čekamo

Piše: D. B.
Ivan Sesar
Ivan Sesar
Bivši nogometaš FK Sarajevo, Ivan Sesar, novi je član turskog prvoligaša Akhisara. U razgovoru za portal Klix.ba je pojasnio kontroverznu situaciju u kojoj se našao u proteklom periodu.

Sesar je u zimskom prelaznom roku prošle sezone iz FK Sarajevo otišao na posudbu u turski Elazig, gdje je trebao ostati šest mjeseci, a potom realizirati trajni transfer. Međutim, to se nije dogodilo,

"Nakon isteka posudbe Elazig je imao opciju da plati Sarajevu odštetu do 15. juna, kako bih ja mogao nastaviti saradnju s njima i potpisati četverogodišnji ugovor. No, to se nije dogodilo. U klub je stigao novi trener, koji je imao drugačije planove. Zbog toga moj transfer propao", pojasnio je Sesar.

Nakon što je posudba istekla, a transfer propao, Sesar se trebao pojaviti na prozivci FK Sarajevo na početku priprema za aktuelnu sezonu. No, ponajbolji igrač Bordo ekipe u protekloj sezoni se ipak nije priključio svojim saigračima. Razlog njegovog poteza je dugo bio nepoznat.

"U Sarajevo se nisam vratio jer sam od ranije imao obećanje da će transfer biti obavljen, ali su se stvari zakomplicirale, pa je bilo kasno da se vraćam u Sarajevo. Trener Husref Musemić je već sastavio ekipu za Evropu, tako da sam odlučio čekati inozemni angažman, što sam i dočekao. Žao mi je zbog nesuglasica s čelnicima Sarajeva, no, zadovoljan sam jer smo to riješili, pa smo ponovo u dobrim odnosima", kazao je Sesar.

Sesar je od jučer novi član turskog Akhisara, a tim sa Koševa će dobiti odštetu. Rekao je da je zahvalan na ukazanoj prilici da zaigra za Sarajevo te je bivšim saigračima poželio da ove sezone osvoje titulu.

"Sarajevo će dobiti odštetu za mene i to je jedno 'hvala' što su mi dali priliku da igram u bordo dresu. Ja sam svaku utakmicu davao sve od sebe,,nekad je bilo dovoljno, nekad ne, ali dignute glave odlazim iz kluba i iskreno svojim saigračima želim puno sreće, pa da nakon nekoliko godina Sarajevo osvoji titulu, koju svi željno čekamo. Što se Akhtisara tiče, potpisao sam trogodišnji ugovor i zadovoljan sam uslovima. Liga je dosta jaka, a nadam se da ću opravdati ulogu pojačanja", izjavio je Sesar.

U posljednje vrijeme se mnogo spekulisalo o tome gdje je Sesar i šta zapravo radi, a povezivan je i sa pojedinim klubovima. No, kako kaže, svi medijski napisi su bili neistiniti.

"Tokom pauze sam trenirao u Mostaru sa trenerom, a odradio sam i desetak treninga sa NK Branitelj. Ljudima iz ovog kluba sam izuzetno zahvalan. Važno je da napomenem da nisam bio u NK Široki Brijeg, kako su mnogi mediji objavili", jasan je bio Sesar.

Selektor nogometne A reprezentacije BiH, Safet Sušić, izostavio je Sesara sa spiska igrača koji će nastupiti u prijateljskom susretu s reprezentacijom SAD-a na Koševu 14. augusta. Odluku selektora Sesar smatra logičnom i opravdanom.

"Očekivano je to što nisam dobio poziv za utakmicu protiv SAD-a i selektor me je s pravom izostavio. Moje je da radim u novom klubu i ,izborim udarnu postavu, a ako budem dobro igrao, selektor će me sigurno pozvati. Sve je na meni", zaključio je Sesar.