Nogomet
2

Serie A: Roma kiksala protiv Pescare, Pjanić igrao 72 minute

Totalsport
Miralem Pjanić (Foto: Arhiv/AFP)
Miralem Pjanić (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši Napolija u četvrtoj su minuti sudijske nadoknade došli do pobjede protiv Cagliarija (3-2) i time dodatno učvrstili drugo mjesto na tabeli talijanske Serije A...

Napolitanci sada imaju sedam bodova prednosti u odnosu na Milan koji u večerašnjem derbiju gostuje kod vodećeg Juventusa. Izgube li “rossoneri”, Napoli će pet kola prije kraja biti na pragu izravnog plasmana u Ligu prvaka.

Cagliari je u Napulju poveo u 18. minuti pogotkom Segunda Ibarba nakon kornera. Činilo se da stvari sjedaju na svoje mjesto nakon što je Napoli u samo 20 minuta drugog poluvremena kreirao preokret. Najprije je Davide Astori ugurao loptu u vlastitu mrežu, a potom je za vodstvo pogodio prvi strijelac lige Edinson Cavani kojem je to 23. ovosezonski gol. No, u 71. minuti je Marco Sau udarcem sa 17 metara iznenadio domaćeg golmana Antonija Rosatija i donio gostima izjednačenje. I kada je već izgledalo da će svakome pripasti po bod, Lorenzo Insigne je u zadnjoj minuti sudijske nadoknade šutirao sa 17, 18 metara, lopta je zakačila Gabrielea Perica i završila u mreži.

Fiorentina je na svome Artemio Franchiju najprije ispustila vodstvo 3-0, da bi na kraju ipak savladala Torino s 4-3. Juan Guillermo Cuadrado, Alberto Aquilani i Adem Ljajić su u uvodne 33 minute priskrbili Toskancima veliku prednost, ali Paulo Vito Barreto je u 45. minuti otvorio gostima priliku za preokret. Mario Santana i Alessio Cerci su u nastavku donijeli Torinu izjednačenje, ali je Romulo u 86. minuti ipak osigurao Fiorentini važna tri boda. Ekipa Vincenza Montelle sada za trećeplasiranim Milanom i pozicijom koja vodi u kvalifikacije Lige prvaka zaostaje samo jedan bod, dakako uz odigranu utakmicu više.

Roma je na svome Olimpicu odigrala samo 1-1 protiv posljednjeplasirane Pescare koja je čak i povela u 14. minuti pogotkom Gianluce Caprarija. Mattia Destro je izjednačio u 51. minuti, ali "vučica" unatoč dominaciji nije do kraja uspjela doći do sva tri boda tako da sada ponovno zaostaje za Interom koji je peti i drži zadnje mjesto koje vodi u Evropsku ligu. Pescara je, pak, došla do prvog boda nakon osam uzastopnih poraza (!), ali teško je vjerovati da će izbjeći ispadanje. Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je 72 minute za Romu, a zamijenio ga je Bradley. 

Serie A, 33. kolo:

Inter - Parma 1-0 (Rocchi 82) Napoli - Cagliari 3-2 (Astori 48-ag, Cavani 64, Insigne 90+4 / Ibarbo 18, Sau 71)

Siena - Chievo 0-1 (Pellissier 45) Catania - Palermo 1-1 (Barrientos 69 / Iličič 90+5) Roma - Pescara 1-1 (Destro 51 / Caprari 14) Bologna - Sampdoria 1-1 (Gilardino 24 / Sansone 59) Fiorentina - Torino 4-3 (Cuadrado 8, Aquilani 16, Ljajić 33, Romulo 86 / Barreto 45, Santana 56, Cerci 77) Juventus - Milan (kasnije)

Tabela: Juventus 74, Napoli 66, Milan 59, Fiorentina 58, Inter 53, Roma 52...