Nogomet
14

Serie A: Roma izgubila u 90. minuti u Bergamu, Lazio bez problema protiv Genoe

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
Današnjim utakmicama nastavljeno je 13. kolo Serie A, a na terenu su bila četvorica naših reprezentativaca.

U Bergamu je Ervin Zukanović sa svojom Atalantom ugostio Romu za koju je od prve minute nastupio Edin Džeko. Roma je u potpunosti dominirala u prvom poluvremenu, a u 40. minuti Rimljani su poveli.

Jednu dubinsku loptu Džeko je odlično prsima primio, a potom petom asistirao Salahu koji šutira, ali Toloi je rukom spriječio čist pogodak, a sudija Di Fiore ga je nagradio samo žutim kartonom. Siguran realizator penala bio je Perotti.

U drugom poluvremenu kao da je Luciano Spalletiti poslao neku drugu ekipu na teren. Igrači Rome djelovali su bezidejno i skoro čitavo drugo poluvrijeme su se branili. Caldara je u 62. minuti donio izjednačenje Atalanti, a domaćin je mogao doći i do pobjede, no Freuler je u 77. minuti pogodio samo stativu.

Atalanta je do pobjede stigla u 90. minuti. Paredes je u kaznenom prostoru srušio Gomeza i Di Fiore je dosudio drugi jedanaesterac na meču. Siguran realizator sa bijele tačke bio je Kurtić za konačnih 2:1. Zukanović i Džeko su odigrali čitav meč.

Lazio je bez problema savladao Genou sa 3:1 golovima Andersona (11'), Biglije (penal 58') i Wallacea (66'), dok je jedini gol za goste postigao Ocampos (52'). Senad Lulić je odigrao čitav susret na poziciji desnog bočnog igrača u redovima Lazija.

Fiorentina je golovima Bernadeschija (27' i 61') i Iličića (penal 47', 67') sa 4:0 savladala Empoli u gostima. Za Empoli je Rade Krunić igrao prvih 58 minuta meča.

Bologna je sa 3:1 savladala Palermo, a Mato Jajalo je odgledao susret sa klupe za rezervne igrače gostiju. Golove za Bolognu su postigli Destro (20'), Džemaili (67') i Viviani (72'), a za Palermo je pogodio Nestorovski (9').

Belotti je sa dva pogotka (80' i 89') donio trijumf Torinu u Crotoneu. Večeras posljednji susret 13. kola igraju Milan i Inter.