Osmo kolo
2

Serie A: Pobjede Intera i Udinesea

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Do četvrte uzastopne prvenstvene pobjede stigli su nogometaši milanskog Intera u sklopu 8. kola Serie A savladavši na San Siru Cataniju s 2-0.

Strijelci za tek drugi domaći trijumf "nerazzurra" u sezoni nakon onog protiv Fiorentine (2-1) krajem septembra bili su Antonio Cassano i Rodrigo Palacio. Cassano je pogodio u 28. minuti glavom nakon asistencije Estebana Cambiassa, dok je konačnih 2-0 Palacio postavio lijepim volejem ljevicom u 85. minuti nakon prethodnog dodavanja Diega Milita.

Argentincu je to bio premijerni gol u Seriji A ove sezone u trećem nastupu.

Udinese je na svom Friuliju s minimalnih 1-0 savladao Pescaru iako je od 30. minute igrao bez isključenog Danila. Jedini gol na susretu djelo je Brazilca Maicosuela, koji je u 53. minuti poentirao iz neposredne blizine. Vukušić je za Pescaru u igru ušao u 54. minuti.

Cagliari je prvu domaću pobjedu sezone ostvario također s minimalnih 1-0 protiv Bologne, golom Radje Nainggolana iz 60. minute, dok je Palermo bez Igora Budana (ostao na klupi) odigrao na domaćem travnjaku tek 0-0 protiv Torina.

Atalanta je kod kuće savladala Sienu 2-1, dok je Parma istovjetnim rezultatom bila bolja od Sampdorije. Dvostruki strijelac za Parmu bio je Amauri, dok je jedini gol za Sampdoriju, koja je od 34. minute igrala bez isključenog Sergija Romera, bio Citadin Eder iz jedenaesterca.

Atalani je "puni plijen" donio Giacomo Bonaventura golom iz 82. minute.

Serie A, 8. kolo:

Cagliari - Bologna 1-0 (Nainggolan 61) Atalanta - Siena 2-1 (Cigarini 62, Bonaventura 83 / Reginaldo 60) Chievo - Fiorentina 1-1 (Thereau 17 / Rodriguez 18) Inter - Catania 2-0 (Cassano 28, Palacio 85) Palermo - Torino 0-0 Parma - Sampdoria 2-1 (Amauri 36-11m, 53 / Eder 81) Udinese - Pescara 1-0 (Maicosuel 53)