Nogomet
1

Serie A: Pobjeda Fiorentine, Lazija i Genoe

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U ranije odigranim utakmicama 16. kola talijanske prve lige očekivane su pobjede upisali nogometaši Fiorentine i Lazija, koji su slavili protiv Bologne, odnosno Livorna.

Fiorentina je na krilima Giuseppea Rossija i Borje Valera slavila protiv pretposljednjeg sastava Serie A, Bologne, s uvjerljivih 3-0. Rossi je najprije u 30. minuti bio asistent za drugi pogodak, a potom je u 64. i sam postigao gol konačan rezultat. Teren je napustio u 76. minuti.

Spomenimo i da je vodeći pogodak postigao Josip Iličić, dok je drugi dao, a za treći asistirao Borja Valero. Fiorentina je privremeno skočila na četvrto mjesto prvenstvene tabele, barem dok Inter ne odradi svoje večeršnje gostovanje kod Napolija.

Lazio je dvama pogocima Miroslava Klosea prekinuo negativan niz od tri utakmice bez pobjede u svim takmičenjima, te čak šest u utakmicama Serie A. Žrtva je bio Livorno, 18. sastav s prvenstvene tabele. Klose je znalački iskoristio dvije sretne i spretne okolnosti i svojoj ekipi podario tek petu pobjedu u ovoj sezoni. Recimo i da je to bila prva Kloseova utakmica u talijanskom prvenstvu još od 10. novembra.

Od ostalih rezultata spomenimo pomalo iznenađujući domaći poraz Udinesea protiv Torina 0-2. Parma je odigrala bez pogodaka protiv Cagliarija, Chievo je izgubilo kod kuće protiv Sampdorije (0-1), dok su Genoa i Atalanta odigrali 1-1.

Serie A, 16. kolo:

Chievo – Sampdoria 0-1 (Eder 16) Fiorentina – Bologna 3-0 (Iličić 13, Borja Valero 30, Rossi 64)

Genoa – Atalanta 1-1 (Bertolacci 72 / De Luca 90) Lazio – Livorno 2-0 (Klose 19, 26) Parma – Cagliari 0-0 Udinese – Torino 0-2 (Farnerud 48, Immobile 75) Juventus – Sassuolo (kasnije) Napoli – Inter (kasnije)

Redoslijed: 1. Juventus 40 (15 utakmica), 2. Roma 37, 3. Napoli 32, 4. Fiorentina 30 (+1), 5. Inter 28...