Nogomet
665

Serie A: Pjanić majstorijom iz slobodnjaka donio pobjedu Juventusu u Veroni, Milan slavio u Palermu

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 12. kolu italijanske Serie A Juventus je gostovao u Veroni kod Chieva, a tri boda Staroj dami donio je Miralem Pjanić golom iz slobodnog udarca u svom stilu.

U prvom poluvremenu na Bentegodiju nije bilo pogodaka, a drugo je otvorio Mandžukić pogotkom u 53. minuti. Cuadrado je Hrvata sjajno uposlio, a Mandžukić iz prve matira Sorrentina.

Potom je u 65. minuti Lichtsteiner skrivio penal kojeg je u pogodak pretvorio Pellissier. Juventus je nastavio sa napadima, a onda je u 75. minuti Stara dama dobila slobodan udarac sa tačno 20 metara od gola. Pjanić je namjestio loptu i Sorrentino je mogao samo pogledom pratiti kako lopta završava u njegovoj mreži za tri boda gostiju iz Torina.

Pjanić je mogao postići gol i u 90+3. minuti iz još jednog slobodnjaka sa 18 metara, ali je Sorrentino izvadio loptu iz rašlji.

Milan je gostovao u Palermu i uspio je osvojiti sva tri boda. Rossonere je u vodstvo doveo Suso u 15. minuti susreta, a na 1:1 je poravnao Nestorovski u 71. minuti meča. Tri boda Milanu donio je Lapadula u 82. minuti meča. Mato Jajalo je odgledao susret sa klupe za rezervne igrače domaće ekipe.

Atalanta je sa golovima Gomeza (19.), Caldare (24.) i Contija sa 3:0 slavila u Reggio Emiliji kod Sassuola, dok su Genoa i Udinese podijelili bodove odigravši 1:1 (Ocampos 24. - Thereau 11.).