Nogomet
4

Serie A: Napoli pobijedio Chievo i privremeno preuzeo vrh tabele

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Napoli je u 28. kolu talijanske Serije A bio domaćin ekipi Chieva te je upisao pobjedu rezultatom 3:1 i privremeno preuzeo lidersku poziciju od Juventusa.

Utakmica između Napolija i Chieva je odlično počela. Rigoni je već u 2. minuti pogodio mrežu domaćih i doveo Chievo u vodstvo 1:0. Međutim, Napoliju su trebale samo četiri minute da izjednači rezultat, a strijelac za Napolitance je nakon dobre akcije bio Higuain. Asistenciju je upisao Ghoulam.

Mogao je Napoli do preokreta u 19. minuti da je Higuain bio malo precizniji. Osam minuta kasnije se u dobroj šansi našao Callejon, ali je golman Chieva Bizzarri odbranio njegov šut.

Ipak, upornost Napolija se isplatila u 38. minuti, Jorginho je odlično centrirao, a Chiriches glavom pogodio za preokret i vodstvo domaćih rezultatom 2:1.

Napolitanci su bili blizu trećeg gola u 42. minuti kada dobru šansu nije iskoristio Insigne. Domaći su na odmor otišli s prednošću od jednog gola.

U nastavku utakmice su obje ekipe prikazale dobru igru. U 66. minuti je Higuain snažno šutirao, a golman Chieva Bizzarri odbio loptu u prečku.

Ipak, gosti nisu mogli dugo izdržati, pa je u 71. minuti Callejon povisio vodstvo Napolija na 3:1. Do kraja utakmice su Napolitanci samo rutinski odradili posao i upisali vrijednu pobjedu, kojom su barem privremeno preuzeli vrh tabele u Seriji A sa 61 bodom. Isto toliko ima i drugoplasirani Juventus, koji igra u nedjelju u Bergamu protiv Atalante..

Chievo je deseti na tabeli sa 34 boda.

U nedjelju se igraju sljedeće utakmice: Torino - Lazio, Atalanta - Juventus, Bologna - Carpi, Frosinone - Udinese, Genova - Empoli, Sassuolo - Milan i Inter -Palermo.