Nogomet
36

Serie A: Lulić se vratio na teren i donio bod Laziju, Dybala potopio Udinese

Piše: E. B.
Slavlje Lulića sa saigračima (Foto: EPA)
Slavlje Lulića sa saigračima (Foto: EPA)
U Italiji je na rasporedu 20 kolo, a Senad Lulić se u svom povratku na teren nakon operacije prstiju upisao u strijelce i donio bod Laziju na gostovanju u Bologni.

Na stadionu Renato Dall'Ara Bologna je već nakon 18 minuta imala prednost od 2:0 golovima Giaccherinija i Destra, u 71. minuti Candreva iz penala smanjuje na 2:1, a Lulić, koji je u igru ušao na poluvremenu umjesto Parola, pogađa iz prve na Kloseovu asistenciju u 76. minuti.

Juventus je bio neumoljiv u Udinama savladavši Udinese sa 4:0. Svi golovi pali su u prvom poluvremenu, a ključni čovjek trijumfa Stare dame bio je Dybala. On je pogodio dva puta (iz igre u 15. i u 26. minuti iz penala), i asistirao za golove Khedire (18.) i Alexa Sandra (42.).

Roma je remizirala na Olimpicu sa Veronom - 1:1. Golove su postigli Nainggolan u 41. za Romu i Pazzini iz penala u 61. minuti za Veronu. Edin Džeko i Miralem Pjanić su u Spallettijevom debiju na klupi Rome igrali čitav susret. Kapiten naše reprezentacije nije imao svoj dan, promašivši nekoliko veoma izglednih šansi za pogodak.

Carpi je sa 2:1 savladao Sampdoriju golovima Lolla (27.) i Mbakogua (55.), dok je počasni pogodak za goste djelo Corree (33.). Ervin Zukanović je odigrao čitav susret u redovima poražene ekipe.

Chievo i Empoli su podijelili bodove (1:1). Paloschi je u 7. minuti doveo ekipu iz Verone u vodstvo, a Tonelli je pogodio za izjednačenje u 47. minuti. Rade Krunić je u redovima Empolija odigrao 60 minuta, a u 23. je zaradio žuti karton.