Nogomet
11

Serie A: Lazio preokretom stigao do pobjede nad Milanom

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U 20. kolu talijanske Serije A rimski Lazio je ugostio ekipu Milana. Domaći su nakon preokreta pobijedili rezultatom 3:1.

Nogometaši Milana su sjajno otvorili utakmicu protiv Lazija na stadionu Olimpico. Poveli su u 4. minuti golom Jeremyja Meneza koji je mrežu Lazija zatresao nakon odlične solo akcije. Golman Laziala Federico Marchetti je bio nemoćan.

Prvu ozbiljnu priliku su nogometaši Lazija imali u 18. minuti utakmice, tačnije Miroslav Klose, ali je opasnost od svog gola otklonio golman Milana Diego Lopez. Nijemac je se dvije minute kasnije našao u novoj šansi, skočio je i uputio udarac glavom, ali je lopta prošla tek nekoliko centimetara iznad prečke. Minut kasnije je iz slične situacije ponovo pokušao glavom savladati Lopeza, no, i ovog puta je bio neprecizan. Do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika, pa se na odmor otišlo pri minimalnom vodstvu Milana.

Na otvaranju drugog poluvremena Lazio je stigao do izjednačenja. Miroslav Klose je asistirao Marcu Parolu, koji je pogodio za 1:1.

Pet minuta nakon izjednačujućeg gola uslijedio je potpuni preokret. Klose se iskupio za dva promašaja u prvom dijelu utakmice i nakon greške igrača Milana u 53. minuti savladao Lopeza za 2:1 u korist Lazija.

Igrala se 66. minuta kada je Parolo šutirao s ruba šesnaesterca, a gostujući golman Lopez dobrom reakcijom dobranio njegov udarac.

Igrala se 66. minuta kada je Parolo šutirao s ruba šesnaesterca, a gostujući golman Lopez dobrom reakcijom dobranio njegov udarac. Isti je igrač u 81. minuti svojim drugim golom na ovoj utakmici ovjerio pobjedu Lazija nad Milanom pogodivši za 3:1.

Bh. reprezentativac i član Lazija Senad Lulić nije igrao zbog povrede.