Nogomet
11

Serie A: Lazio pobijedio Inter, Lulić asistent

Piše: Edin Isanović
Foto: EPA
Foto: EPA
Lazio je u okviru 36. kola Serie A na Olimpicu savladao Inter rezultatom 2:0. Domaći su na početku utakmice krenuli ofanzivno ka golu Intera.

To su konkretizirali na otvaranju meča kada je Klose u 8. minuti sjajno prebacio Handanoviča i pogodio mrežu crno-plavih. Asisitirao mu je bh. reprezentativac Senad Lulić.

Nerazzurri su nakon primljenog pogotka težili da stignu do poravnanja. Igrao se 27. minut kada je Jovetić isporobao svoj šut. Ipak, nije bio precizan.

Gosti su igru gradili preko bokova i pokušavali centaršutevima ugoroziti gol Marchettija. No, nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti. Prvih 45 minuta završeno je minimalnim vodstvom domaćih.

U nastavku gosti kreću snažno. U 50. minuti Perišić je kreirao šansu, ali je poslao jaku loptu prema saigarčima. Jovetić je u 63. minuti napravio solo-prodor. Ipak, jedan odbrambeni igrač Lazija izbija loptu u korner. Perišić je u 76. minuti dobro šutirao iz slobodnjaka, čuvar mreže domaćih sjajno interveniše.

Icardi je u 79. minuti pokušao pronaći nekog od saigrača u šesnaestercu, ali nije uspio. U 83. minuti Murillo je u svom šesnaestercu srušio Keitu. Dosuđen je kazneni udarac za domaće i drugi žuti, odnosno crveni karton za Kolumbijca. Siguran realizator jedanaesterca bio je Candreva za 2:0. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao. Lazio se probio na osmo mjesto sa 51 osvojenim bodom, Inter je četvrti sa 64.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Vezani članci