Sjajna utakmica u Napulju
0

Serie A: Juve se spasio prvog poraza u sezoni

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Sjajnu predstavu pružili su nogometaši Napolija i Juventusa na stadionu San Paolo u zaostalom meču 11. kola Serie A. Na kraju je završilo 3-3 iako je Napoli vodio 2-0 i 3-1.

Iako je igrao bez najboljeg napadača (Edinson Cavani), Napoli je krenuo furiozno u susret. Već u 14. minutu Andrea Pirlo faulirao je Ezequilea Lavezzija u kaznenom prostoru, ali neprecizan izvođač najstrože kazne bio je Marek Hamšik, čiji je udarac otišao visoko preko prečke.

Ipak, Slovak se za grešku iskupio već u 22. minutu kada je glavom iz peterca poslao loptu u mrežu za 1-0. Na 2-0 povisio je Goran Pandev u 40. minutu nakon asistencije Christiana Maggia i tim se rezultatom otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu potpuno drugačija slika. Juve je bio bolja ekipa i smanjio je prednost domaćina već u 48. minutu kada je Alessandro Matri zabio nakon lijepog dodavanja Artura Vidala u prostor.

Napoli je vratio dva gola prednosti drugim golom Pandeva na susretu u 68. minutu. Primio je makedonski reprezentativac sjajno asistenciju Maggia u sredini šesnaesterca, okrenuo se i iz voleja pospremio loptu u donji desni ugao Buffonovog gola.

U tim se trenucima činilo da će Napoli nanijeti Juveu prvi ovosezonski poraz u Seriji A. Ali, igrači "stare dame" mislili su drugačije. U 72. minutu je Marcelo Estigarribia pruvukao loptu ispod Morgana De Sanctisa nakon asistencije Alessandra Matrija, da bi sedam minuta kasnije Simone Pepe postavio konačnih 3-3.

Do kraja susreta Juve je bio opasnija ekipa, ali prilike nije uspio pretvoriti u potpuni preokret.

Na vrhu tabele Juventus sada ima dva boda više od aktualnog prvaka Milana uz jednak broj odigranih susreta. 

Serie A, zaostala utakmica 11. kola:

Napoli – Juventus 3-3 (Hamšik 23, Pandev 40, 68 / Matri 48, Estigarribia 72, Pepe 79)