Zlatan Ibrahimović
0

"Serie A je odbrambena i ispolitizirana liga"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Napadač Barcelone Zlatan Ibrahimović, koji je pet godina igrao u Italiji, kritički se osvrnuo na nogometno prvenstvo u toj zemlji.

Švedski reprezentativac, 28-godišnji Zlatan Ibrahimović, bio je član Juventusa od 2004. do 2006. godine, a nakon toga je tri sezone branio boje Intera. Od prošlog ljeta trese mreže u dresu Barcelone.

"Kada sam osvojio ''scudetto'' s Juventusom, Tuttosport je bio jako sretan, a La Gazzetta dello Sport jako ljuta. Kasnije, kada sam bio prvak s Interom, bilo je obratno. Ma, u Italiji je sve u politici! Osim toga, prvenstvo je jako teško. Napadačima je posao maksinmalno otežan, jer su svi 100% usredotočeni na odbranu. Prije nego što bilo koja momčad krene u napad, želi biti sasvim sigurna da ima posložene redove u obrani", izjavio je Zlatan za La Vanguardiju.

"Drukčiji je mentalitet i drukčije su utakmice u Italiji nego ovdje u Španiji. U Primeri ekipe preuzimaju puno više rizika, želja je zabiti što više golova, a ne primiti što manje. Spektakl je u Španiji na prvom mjestu", poentirao je Ibrahimović.