Nogomet
0

Serie A: Izuzetno važna pobjeda Carpija protiv Empolija

Piše: E. I.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Ekipa Carpi, koja se se bori za opstanak u društvu najboljih, uspjela je savladati Empoli na svom terenu u okviru 35. kola italijanske Serie A.

Rezultat je na kraju glasio 1:0.

Izabranici Fabrizija Castorija težili su da dođu do trijumfa koji bi ih približio mirnijoj zoni. Na kraju su uspjeli.

Domaći su na početku utakmice stvorili nekoliko šansi, ali nisu uspjeli pogoditi. U 25. minuti meča gostujući igrač Mchedlidze je dobio crveni karton.

Ipak, do kraja prvog dijela domaći nisu uspjeli poentirati. Empoli je preko Buchela u 42. minuti imao dobru priliku, ali nije pogodio mrežu Carpija.

U nastavku su gosti postigli pogodak u 54. minuti, no poništen je zbog prekršaja Pucciarellija. Igrala se 64. minuta kada je Mbakogu iz dobre prilike loše šutirao. Tri minute poslije igrač Carpija Romagnoli je nakon kornera pogodio prečku. Uzvratili su gosti u 71. minuti preko Pucciarellija koji je dobro šutirao, ali je golman domaćih sjajno intervenisao.

Radost domaćima Lasagna koji je pogodio u 85. minuti za 1:0. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao.

U sudijskoj nadoknadi i igrač domaćih Lollo je dobio crveni karton. Ovo je izuzetno važna pobjeda Carpija koji je ostao na 17. mjestu. No, sada imaju 35 bodova, tri više od Palerma koji je u opasnoj zoni. Empoli ostaje na 11. poziciji sa 42 osvojena boda.