Nogomet
0

Serie A: Inter u završnici ipak do pobjede u Sieni

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
U svom 4. nastupu u Serie A, 19-godišnji holandski napadač Luc Castaignos svojim debitantskim golom donio je Interu 1-0 pobjedu na gostovanju kod Siene.

Premda su gosti iz Milana tokom cijelog susreta imali dominaciju u posjedu lopte (64-36), susret je što se tiče konkretnih prijetnji za oba golmana bio u egalu, a onda je u završnici ipak Inter stigao do pobjede koja ga je pomaknula prema sredini tabele.

U 89. minuti Thiago Motta je kroz sredinu odbrane uposlio mladog reprezentativca Holandije Castaignosa koji se izvrsno snašao na malom prostoru, okrenuo se i odlično pucao u donji lijevi ugao golmana domaćih Željka Brkića.

Cesena je drugom prvenstvenom pobjedom dno tabele prepustila Lecceu. Na krilima kontroverznog rumunskog napadača Adriana Mutua, koji je bio dvostruki strijelac, Cesena je na domaćem terenu savladala Genou premda je posljednjih 15-tak minuta bila s igračem manje. Naime, Ravaglia je u 77. minuti zaradio direktan crveni karton nepunih sedam minuta nakon što je Mutu realizirao jedanaesterac za 1-0. Do kraja je Mutu u 80. minuti zabio i drugi gol, a treba napomenuti da je 21-godišnji Zagrepčanin Damjan Đoković zaigrao od 82. minute za Cesenu odmijenivši Martinhoa. Bio je ovo 3. nastup u Serie A za bivšeg igrača Gorice.

Slovenski reprezentativac Josip Iličić bio je prvo ime Palerma koji je nadigrao Fiorentinu 2-0 i ostvario 5. domaću pobjedu u isto toliko nastupa pred vlastitim navijačima. Iličić je u 22. minuti asistirao Miccoliju za 1-0, a zatim u 73. postavio konačan rezultat. Fiorentina je novim neuspjehom pala na 16. poziciju na tabeli Serie A sa samo tri boda više od Novare koja je u zoni ispadanja.

Večeras se u posljednjoj utakmici 13. kola sastaju Milan i Chievo.

Serie A, 13. kolo:

Cesena – Genoa 2-0 (Mutu 70-11m, 80) Cagliari – Bologna 1-1 (Conti 81-11m / Di Vaio 75) Palermo – Fiorentina 2-0 (Miccoli 22, Iličić 73) Siena – Inter 0-0 (Castaignos 89)