Nogomet
0

Serie A: Inter pobijedio Udinese golovima Icardija i Podolskog

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
U okviru 33. kola talijanske Serije A snage su odmjerili Udinese i Inter. Gosti su pobijedili rezultatom 2:1.

Prvu priliku na ovoj utakmici imala je ekipa Intera i to u 15. minuti kada je iz slobodnjaka dobro šutirao Henanes. Ipak, golman Udinesea Karnezis se istakao dobrom reakcijom i odbrano njegov udarac. Narednu priliku je Hernanes propustio u 30. minuti, pokušao je glavom nakon centaršuta, ali je Karnetis ponovo bio uspješniji.

Igrala se 40. minuta kada je Udinese ostao bez isključenog Domizzija, koji je dobio drugi žuti karton. Dvije minute kasnije je svoj šut ponovo isprobao Hernanes, no, lopta je završila iznad prečke.

Inter je dominirao sa igračem više, a Karnezis je dobrim reakcijama spašavao svoju mrežu. Prvo je u 45. minuti zaustavio udarac Icardija, a potom je u prvoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena ponovo nadmudrio Hernanesa.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 48. minuti, Inter je poveo protiv Udinesea golom Icardija koji je pogodio iz penala. Krivac za penal bio je Danilo, koji je napravio prekrišaj u šesnaestercu Udinesea.

Ipak, samo dvije minute kasnije i uprkos nedostatku jednog igrača, ekipa Udinesea je uspjela izjednačiti na 1:1. Gol je postigao Di Natale nakon asistencije Allana.

Kovačić je na drugoj strani pokušao brzo vratiti vodstvo Interu, ali je loše šutirao s ruba šesnaesterca.

Novi šok za domaće navijače priredio je u 58. minuti Udineseov nogometaš Badu, koji je zbog prigovora sudiji Gianluci Rocchiju dobio crveni karton.

Znatnu brojčanu prednost na terenu Inter je iskoristio u 65. minuti kada je Podolski odbijenu loptu s ruba šesnaesterca poslao u rašlje Udineseovog gola i doveo svoj tim u prednost od 2:1.

Podolski je dobro šutirao u 72. minuti utakmice, ali je lopta ovog puta završila pored lijeve stative gola Udinesea. Dvije minute kasnije neprecizan je ponovo bio Hernanes.

Icardi je u 88. minuti zatresao mrežu Udinesea, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda. Posljednju priliku na utakmici je propustio Udineseov nogometaš Perica.

Inter je na kraju slavio rezultatom 2:1.

Tabela:

  1. Juventus 73
  2. Lazio 59
  3. Roma 58
  4. Napoli 56
  5. Sampdorioa 50
  1. Fiorentina 49
  2. Genova 47
  3. Torino 47
  4. Inter 45
  5. Milan 43
  6. Palermo 41
  7. Verona 39
  8. Udinese 38
  9. Chievo 37
  10. Sassuolo 36
  11. Empoli 35
  12. Atalanta 31
  13. Cagliari 24
  14. Cesena 23
  15. Parma 16