Nogomet
0

Serie A: Hat-trick Ibrahimovića, Milan pregazio Palermo

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Odigrana je prva utakmica 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva. U njoj je aktualni prvak Milan slavio na gostovanju kod Palerma 4-0 predvođen povratnikom Zlatanom Ibrahimovićem.

Zabio je švedski napadač tri gola u razmaku od samo 15 minuta u povratničkoj utakmici nakon tri odslužene utakmice suspenzije zbog šamaranja Napolijevog Salvatorea Aronice.

Mrežu Palerma načeo je u 21. minuti ljevicom nakon asistencije Robinha u prostor. Brazilac je bio asistent i kod drugog gola Šveđanina deset minuta kasnije, kojeg je također zabio ljevicom, dok mu je kod trećeg, kojeg je postigao udarcem izvan ruba kaznenog prostora, asistirao Urby Emmanuelson.

Stigao je tako Ibrahimović do brojke od 18 golova u Seriji A ove sezone, čime se na ljestvici najboljih strijelaca izjednačio s Antoniom Di Nataleom.

Točku na i na najveću gostujuću pobjedu Milana u talijanskom prvenstvu od ožujka 2009. godine (5-1 protiv Siene) stavio je Thiago Silva u 58. minuti. Zabio je brazilski branič glavom nakon asistencije Stephana El Shaarawyja, a bio mu je to drugi ovosezonski gol.

Kod Palerma, kojem je ovo bio treći domaći poraz u sezoni (nakon Cesene i Napolija, op.a.), hrvatski napadač Igor Budan igrao je do 59. minute.

Milan je na prvenstvenoj ljestvici privremeno pobjegao drugoplasiranom Juventusu na četiri boda razlike, ali uz dvije utakmice više.

Serie A, 26. kolo:

Palermo – Milan 0-4 (Ibrahimović 21, 31, 35, Thiago 58)

Juventus – Chievo (kasnije)

Redoslijed: 1. Milan 54, 2. Juventus 50 (-2), 3. Udinese 45 (-1), 4. Lazio 45 (-1)...8. Palermo 34...