Nogomet
8

Serie A: El Shaarawy odveo Milan do pobjede na Siciliji

Totalsport
Nogometaši Milana prvi su put ove sezone spojili dvije pobjede u Seriji A. Nakon što prošli vikend srušili Juventus, u petak su u 15. kolu slavili na Siciliji protiv Catanije s 3-1.

Pitanje je, međutim, kako bi završila utakmica da u 49. minuti drugi žuti karton nije dobio argentinski vezni igrač domaćih Pablo Barrientos. U tom je trenutku, naime, Catania vodila s 1-0, a strijelac je u 11. minuti bio Nicola Legrottaglie.

No, nakon što je isključen Barrientos "rossoneri" su odlučno krenuli po pobjedu, a izjednačili su u 53. minuti pogotkom Stephana El Shaarawyja na asistenciju Robinha. Samo tri minute kasnije 20-godišnji je Talijan egipatskog porijekla poslužio Kevin-Princea Boatenga za vodstvo gostiju. Konačnih je 3-1 El Shaarawy postavio u 90. minuti svojim 12. pogotkom sezone čime je učvrstio vodstvo na tabeli strijelaca. U samo je završnici zbog oštrog prekršaja isključen i strijelac Boateng.

Milan je ovom pobjedom, barem privremeno, skočio na sedmo mjesto tabele, prestigavši i Cataniju kojoj je ovo bio tek drugi domaći poraz u sezoni.

Serie A, 15. kolo:

Catania - Milan 1-3 (Legrottaglie 11 / El Shaarawy 53, 90, Boateng 56)

Redoslijed: 1. Juventus 32 (-1), 2. Napoli 30 (-1), 3. Inter 28 (-1)… 7. Milan 21… 9. Catania 19…