Protiv Barcelone i Uniteda
0

Sergio Ramos igrao povrijeđen

Totalsport
Sergio Ramos (Foto: Arhiv/AFP)
Sergio Ramos (Foto: Arhiv/AFP)
Španski nogometaš Sergio Ramos pokazao je kako jedan kapiten treba inspirisati svoj tim. Stoper Real Madrida igrao je povrijeđen u dva okršaja protiv Barcelone, te ključni susret Lige prvaka protiv Manchester Uniteda.

Nakon što je "kraljevski klub" prošao najtežu sedmicu sezone sa najvišom mogućom ocjenom (dvije pobjede protiv Barcelone i nad Unitedom), Ramos je medijima otkrio da je u spomenutim susretima igrao sa povrijeđenim ramenom.

Ramos je postigao pobjednički pogodak u drugom "el clasicu" (prvenstvenom) protiv Barcelone, a zatim je protiv Uniteda, nakon autogola, upisao asistenciju dodavanjem lopte Luki Modriću koji je izjednačio na 1-1. Osim toga, Ramos je u nekoliko navrata reagirao vrhunski, te spriječio napadače engleskog kluba da dođu do prilike za pogodak.

Španac je tri spomenute utakmice odradio sa bolnim ramenom, koje je povrijedio u prvenstvenoj utakmici protiv Rayo Vallecana još 17. februara. Ramos je uoči svake utakmice dobivao tablete protiv bolova, a nakon istih bi bio podvrgnut terapijama.

"Morao sam igrati protiv Barcelone i Uniteda. Ne postoji ta bol koja bi me u tome spriječila", rekao je za špansku Marcu Ramos.

Iako je vjerovatno ispao iz utrke za odbranu naslova u domaćem prvenstvu, Real je sa tri pobjede ostao u igri za dva trofeja - Kup kralja i Ligu prvaka.