Nogomet
0

Sergio Canales, nova zvijezda španskog nogometa

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Osamnaestgodišnji ljevonogi vezni nogometaš Racinga iz Santandera, Sergio Canales, u subotu je u dvoboju 19. kola Primere torpedirao Sevillu (2-1 za Racing) dvama krasnim golovima.

Svome timu je tako donio treću pobjedu u nizu. U svim je tim trima posljednjim dvobojima mladi španski reprezentativac počeo od prve minute. Prvi put to se dogodilo šestog decembra u Barceloni protiv Espanyola, kada je skrenuo pažnju na sebe zabivši dva gola i asistiravši za treći u 4-0 pobjedi gostiju iz Santandera.

Na kontu ove sezone Canales već ima četiri gola iz sedam nastupa. Lani je, u svojoj debitantskoj sezoni među seniorima, ulazio u igru četiri puta u prvenstvenim utakmica. Zasad još nije odigrao seniorsku utakmicu od početka do kraja.

  • Drago mi je zbog golova, ali mi je još draže što su golovi pridonijeli našoj novoj pobjedi – rekao talentirani nogometaš, kojem stipendijski ugovor s klubom istječe na kraju sezone i zasad ne pristaje na potpisivanje profesionalnog.

Poznato je da se za njegove usluge interesiraju Real Madrid i upravo Sevilla, kao i nekoliko engleskih klubova.

  • Sergio je vrlo talentiran igrač, i to za nekoliko pozicija u timu. Njegova je budućnost na vodstvu kluba. Bilo bi najbolje i za njega i za Racing da ostane s nama dok u potpunosti ne sazrije, no znam da njegova porodica ne misli tako – izjavio je trener Racinga Miguel Angel Portugal.

Oba je gola Sevilli Canales zabio majstorski. Pri prvome, u 26. minuti, maestralno je primio loptu i lobom prebacio Palopa. Samo 12 minuta kasnije opet je sam krenuo na golmana domaćih, lakoćom ga zaobišao u punom trku, te onda, umjesto da puca slabijom, desnom nogom, fintirao Sevillina branitelja koji je trčao blokirati njegov udarac zakucavši lijevom nogom loptu pod gredu.