Nogomet
0

Sergej Barbarez član uprave HSV-a

Sarajevo-x.com
Bivši bh. reprezentativac Sergej Barbarez postao je član Nadzornog odbora njemačkog prvoligaša Hamburger Sport Vereina, izvještava Deutsche Welle.

Tridesetsedmogodišnji Mostarac i bivši kapiten fudbalske reprezentacije BiH za člana Upravnog odbora Hamburga izabran je u nedjelju u Kongresnom centru u ovom gradu. Nakon šest sati zasjedanja, u prvom krugu glasanja izabrano je gotovo svih osam od ukupno 12 novih članova Nadzornog odbora, dok je Barbarez izabran u drugom krugu glasanja.

Navijačka grupa "Supporters", koja broji čak 45.000 članova, kandidovala je četvoricu svojih predstavnika za novi sastav nadzornog tijela s ciljem preuzimanja kontrole u klubu, a kako navode njemački mediji, bivši igrač HSV-a Sergej Barbarez ima dobre odnose kako sa upravom, tako i sa navijačima.

Fudbalsku karijeru Barbarez je počeo u mostarskom Veležu, a nastupao je i za Hannover 96, Borussiju iz Dortmunda, te Bayer iz Leverkusena. Dva puta je proglašen nogometašem godine u BiH, a 2001. godine dobio je laskavo priznanje "Stijelac Bundeslige".