Odmor provodi u Sarajevu
24

Senol Gunes: Iz BiH dolaze veoma kvalitetni fudbaleri

Anadolija
Senol Gunes (Foto: F. K./Klix.ba)
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bivši selektor fudbalske reprezentacije Turske i trener Trabzonspora, koji se trenutno nalazi u posjeti Sarajevu, u izjavi za agenciju Anadolija, kazao je kako se uvijek lijepo osjeća u Sarajevu.

Gunes je danas izveo početni udarac na fudbalskoj utamici između ekipa IUS-a (Internacionalni univerzitet u Sarajevu) i SPUS-a (tim Univerziteta Sarajevo), koja je počela u kampusu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu.

"Ovo je treći put da sam u posjeti Sarajevu. Uvijek se ugodno osjećam ovdje. Prije sam dolazio samo poslovno, ipak, ovaj put sam uspio da spojim i posao i zadovoljstvo, te da obiđem malo više", rekao je Gunes.

On je, u razgovoru s novinarom agencije Anadolija, izrazio žaljenje što se ni Turska ni BiH nisu kvalifikovale na Evropsko fudbalsko prvenstvo 2012. koje počinje sutra u Ukrajini i Poljskoj. Gunes je kazao kako se nada da će to uspjeti u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014.

Komentarišući igrače koji dolaze iz BiH, Gunes je kazao kako je i u doba bivše Jugoslavije bilo veoma dobrih igrača, ali da i danas iz BiH dolaze kvalitetni igrači.

"Uprkos lošoj ekonomsko-društvenoj situaciji u BiH, u ovoj državi se rađaju veoma dobri igrači. U Turskoj ima dosta kvalitetnih igrača, poput Ermina Zeca, Kenana Hasagića, Safeta Nadarevića, kao i onih koji su prije igrali, Elvira Bolića i Elvira Baljića. Također, u veoma dobrim evropskim klubovima igra mnogo bh. igrača“, kazao je Gunes.

On je dodao da je, osim loše društvene i ekonomske situacije, situacija u bh. sportu veoma loša. Ukoliko bi se to promijenilo, naveo je Gunes, i bh. fudbal bi krenuo nabolje.

"Trenutno sam na odmoru i ne želim razmišljati o Trabzonu, već o Sarajevu. Ono što želim je da se konačno završe sudski procesi koji se vode oko namještanja utakmica, pa da fudbal opet postane samo sport", istakao je Gunes osvrčući se na trenutnu situaciju u matičnom klubu, kao i u turskom fudbalu.