Nogomet
2

Senijad Ibričić se vratio u tim nakon povrede

Klix.ba
Senijad Ibričić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Senijad Ibričić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Senijad Ibričić, nakon nekoliko mečeva pauze, napokon jer igrao za vikend. Njegov Erciyesspor je gostovao kod Besiktasa, gdje je poražen rezultatom 3:2, a naš reprezentativac u igru je ušao u 68. minuti, kada je utakmica praktično već bila rješena, s obzirom na to da su domaći vodili sa 3:1.

Ibričić je po ulasku imao nekoliko odličnih poteza, a učestvovao je i u akciji kod drugog gola svoje ekipe.

"Ne mogu biti zadovoljan, jer smo izgubili i sada se nalazimo u zaista teškoj situaciji na tabeli. Predstoji nam teška borba za opstanak i svi ćemo morati dati sve od sebe, kako bismo napokon počeli pobjeđivati", kaže Ibričić, koji je propustio utakmicu proteklog kola zbog povrede.

"Imao sam problema sa koljenom, zbog čega nisam trenirao nekolio dana, pa tako nisam ni igrao prošlo kolo. Protiv Besiktasa sam ušao u igru posljednjih 20 minuta, a u slijedećoj utakmici protiv Rizespora će vjerovatno igrati od prve minute", kaže Ibričić, koji se nada pozivu Safeta Sušića za meč protiv Egipta.

"S nestrpljenjem čekam okupljanje. U utakmici protiv Argentine nisam dobio priliku za igru, iako sam putovao u Ameriku, tako da se nadam kako ću ovaj put dobiti priliku za dokazivanje. Naravno, selektor odlučuje, ali vjerujem da mogu pomoći ekipi i to želim dokazati na terenu, ne pričama kroz medije", riječi su Senijada Ibričića.