Stigao u Antaliju na pripreme
80

Senijad Ibričić potpisao ugovor turskim Kasimpasasporom

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Turski prvoligaš Kasimpasaspor iz Istanbula potpisao je ugovor sa bh. reprezentativcem Senijadom Ibričićem do kraja sezone sa opcijom da ga tad može kupiti od ruske Lokomotiv Moskve.

Bosanskohercegovački fudbaler je stigao u Antaliju gdje ekipa Kasimpasa nastavlja pripreme za drugu polovinu turske Superlige.

"Prešao sam u dobru ekipu. Kada sam prvi put razgovarao sa trenerom Sotom Arveladzeom, dobio sam veoma pozitivnu energiju. Nisam ni puno razmišljao o ponudi i odmah sam je prihvatio. Kasimpasa ima visoke ciljeve. Upoznao sam se sa suigračima. Dobro su me dočekali. Nadam se da ćemo uspješno završiti ovu sezonu", rekao je Ibričić nakon potpisivanja ugovora.

Zamjenik predsjednika fudbalskog kluba Kasimpasa Hasan Hilmi Oksuz je istakao da je Ibričić veoma važan igrač i da će biti uspješniji sa njim. Podsjetimo, Senijad Ibričić u prvoj polovini ove sezone odigrao je 13 utakmica i dao dva gola za Gaziantepspor.

Ekipa Kasimpasaspor na početku sezona kupila je nekoliko veoma poznatih fudbalera i njeni trasferi su odjeknuli u javnosti. Kalu Uche, Kafoumba Coulibaly, Fabian Ernst, Andreas Isakson su poznati igrači koji nose dres turskog Kasimpasaspor.