Serie A
0

FOTO+VIDEO / Senad Lulić zabio golčinu u remiju Lazija i Udinesea

Sarajevo-x.com
Senad Lulić slavi gol protiv Udinesea (Foto: AFP)
Derbi ovog kola italijanske lige igrao se na Stadionu Olimpico u Rimu gdje je Lazio našeg Senada Lulića dočekao Udinese. Utamica je završena rezultatom 2:2, a najljepši gol utakmice postigao je naš reprezentativac Senad Lulić. Roma Miralema Pjanića bila je bolja od Napolija u Napulju gdje su pobijedili 1:3.

Prvih nekoliko minuta susreta domaća ekipa imala je više od igre. Onda je uslijedio period dominacije ekipe Udinesea, te su preko Asamoaha imali izglednu priliku u 14. minuti, međutim, lopta je otišla preko gola.

Minutu kasnije igrač Lazija Luis Cavanda bio je neprecizan.

U 28. minuti pao je i prvi gol na Olimpicu. Gosti su poveli preko Antonija Flora Floresa. Asistent kod gola bio je Giovanni Pasquale.

Igrala se 43. minuta kad je bh. reprezentativac Senad Lulić poravnao rezultat na 1:1 sjajnim golom sa preko 17 metara. Asistent kod gola našeg Lulića bio je Alvaro Gonzales.


Neriješenim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme. Početkom drugog poluvremena Lazio je izgledao mnogo bolje na terenu. U 51. minuti, na asistenciju Tommasa Rocchija, gol je postigao Nijemac Miroslav Klose.

U 67. minuti Klose se našao sam pred golom gostujuće ekipe, ali njegov šut otišao je ravno u golmana. Šest minuta kasnije, u 73. minuti, Udinese je izjednačio na Olimpicu. Gol za 2:2 postigao je Pinzi.

Napoli - AS Roma

U isto vrijeme kad se igrala utakmica na Olimpicu u Napulju je gostovala Roma našeg Miralema Pjanića, koji nije igrao večeras zbog žutih kartona.

Ekipa Vučice prva je došla u vodstvo već u trećoj minuti golom Morgana De Sanctisa.

U 59. minuti Roma je povela sa 2:0 golom Osvalda. Marek Hamšik umanjio je poraz Napolija na 1:2 u 82. minuti. Već u 90. bilo je 1:3 za Romu. Gol je postigao Simplicio.

Rezultati:

Lazio - Udinese 2-2 Napoli - Roma 1-3