Hoće li se pridružiti Džeki?
0

Semir Musić i Ervin Jusufović odlaze u kamp Manchester Cityja

Piše: D. Brkić
Semir Musić
Semir Musić
Kadeti tuzlanske Slobode Semir Musić i Ervin Jusufović uskoro bi trebali otići u kamp Manchester Cityja. Saznajemo kako talentovani fudbaleri čekaju vizu za ulazak u Veliku Britaniju, a čim se problem proceduralne prirode otkloni, oni će spakovati stvari i krenuti ka Manchesteru.

Musić i Jusufović na Otok odlaze po preporuci Enesa Mešanovića, vlasnika Škole fudbala Bambi te nekadašnjeg prvotimca Slobode, Sarajeva, Dinama, Osijeka, Maribora i reprezentativca BiH, koji je ostvario kontakt sa stručnim štabom popularnih Građana.

"Ukoliko sve bude kako je planirano, Semir, Ervin i ja ćemo 14. januara sa zagrebačkog aerodroma krenuti put Manchestera. Semir i Ervin će u kampu provesti desetak dana, a voditelji kampa će se naknadno izjasniti da li su zadovoljili stroge kriterije", kaže za Sarajevo-x.com Semirov otac Refik Musić, inače nekadašnji prvotimac zvorničke Drine.

Vrata talentovanim dječacima iz BiH, kojih nesumnjivo ima, otvorio je Edin Džeko koji je veoma brzo postao ljubimac navijača Manchester Citya. Ako Musić i Jusufović zadovolje kriterije vrlo brzo bi mogli igrati u istom dresu kao i Edin Džeko.