Sarajevo
0

Seminar o FIFA-inom sistemu međunarodnih transfera

Sarajevo-x.com/ENI news
Elmir Pilav
Elmir Pilav
U organizaciji Nogometnog saveza BiH jučer i danas se u hotelu Evropa u Sarajevu održava seminar o FIFA-inom sistemu međunarodnih transfera (TMS).

Predavač Elmir Pilav upoznao je predstavnike klubova i o posljednjim izmjenama FIFA Pravilnika o statusu i transferu igrača, te o konceptu i aplikacionim funkcijama TMS-sistema. Klubovi su bili podijeljeni u dvije grupe, a prvog dana prisustvovali su predstavnici Borca, Čelika, Laktaša, Leotara, Modriče, Olimpika, Rudara (P), Sarajeva i Slavije.

Drugog dana predviđeno je učešće predstavnika, odnosno TMS menadžera iz Širokog Brijega, Travnika, Veleža, Zrinjskog, Zvijezde, Željezničara, Sutjeske, BSK-a, Budućnosti i Rudara iz Kaknja.

Ovo je drugi seminar koji obuhvata ovu temu koja će od sutra biti svakodnevnica u radu BiH klubova koji moraju imati ovlaštene TMS menadžere, dok će u svim FIFA članicama zaključno sa oktobrom ove godine sistem profunkcionisati u cjelosti. Ovim sistemom FIFA će biti u mogunosti pratiti i odobravati sve međunardne transfere.