Igranje sa živcima
0

Selimović: Ne igramo na Koševu, igrat ćemo na stadionu Asim Ferhatović Hase

Klix.ba
Dino Selimović
Dino Selimović
Direktor FK Sarajevo Dino Selimović demantirao je pisanje bugarskih medija da postoji mogućnost da se utakmica Bordo tima i Levskog izmjesti iz Sarajeva u neki drugi grad.

Tendeciozni bugarski mediji objavili su informaciju da je UEFA navodno zabrinuta zbog porasta tenzija i sigurnosne situacije u vezi sa utakmicom ovih dvaju timova te da postoji mogućnost da se utakmica izmjesti sa Koševa. Informaciju su objavili i brojni domaći portali, čime su stvorene dodatne tenzije.

Direktor FK Sarajevo Selimović se u kratkoj izjavi za naš portal nasmijao na ovu spekulaciju.

"Utakmica se neće igrati na Koševu, igrat će se na olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase", rekao je Selimović. On je dodao da se "Bugari igraju s njihovim živcima, ali da ih imaju dovoljno".

Ulaznice su od jučer u prodaji po cijeni od 12 KM za istočnu i južnu tribinu (gdje će biti smješteni gosti) te sedam KM za sjevernu tribinu. Odlukom UO FK Sarajevo, jedna KM od svake prodate ulaznice za sjevernu tribinu namijenjena je finansiranju troškova odbrane četverice navijača koji su uhapšeni u četvrtak u Sofiji. Oni su, podsjećamo, pušteni na slobodu.