Danas će razgovarati sa veznjakom
72

Selektor Sušić se nada Pjanićevom igranju protiv Grčke

Piše: J. Hadžiahmetović
Safet Sušić i Miralem Pjanić (Foto: AFP)
Safet Sušić i Miralem Pjanić (Foto: AFP)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić izrazio je optimizam nakon sinoćnje povrede reprezentativca u dresu Rome Miralema Pjanića koji je u susretu Serie A protiv iskrenuo zglob lijeve noge.

Prema posljednjim informacijama koje dolaze iz italijanskih medija, Pjanić nije slomio zglob što je veoma bitno kod ove vrste povrede, smatra Sušić.

Selektor Zmajeva je u kratkom razgovoru za portal Klix.ba iskazao optimizam kada je riječ o učešću virutoznog veznjaka u veoma važnoj kvalifikacionoj utakmici za SP između BiH i Grčke koja se ovog mjeseca igra na Bilinom Polju.

"Ne znam odakle informacija da je Pjanić izgubljen za Grčku. Nazvat ću ga veoma brzo i razgovarati s njim da vidim koliko je povreda ozbiljna", kazao je popularni Pape za naš portal.

Sušić je dodao i to kako Misimović ne može biti zamjena za Pjanića jer, kazao je, postoji mogućnost da obojica zaigraju protiv Grčke u Zenici.

"U četvrtak će se znati lista pozvanih za tu utakmicu", kazao je Sušić. Na naš upit kako komentariše prelazak kapitena Zmajeva Emira Spahića iz Seville u ruski Anzhi, selektor je izjavio kako je najvažnije da je stoper zadovoljan prelaskom.