Nogomet
241

Selektor Sušić iz Brazila: Bit će mi teško otići jer smo mi napravili što niko prije nije

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
"Bit će izmjena sastava sutra, bit će nekoliko novih igrača", kazao je na današnjoj konferenciji za medije u Salvadoru selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić, javlja reporter Klix.ba iz Brazila.

BiH sutra igra treću utakmicu na Svjetskom prvenstvu i to protiv Irana. U današnjem obraćanju medijima Sušić se osvrnuo se na utakmice protiv Argentine i Nigerije.

"Igrati tri utakmice s istom ekipom u deset dana je malo previše. Što se tiče naše igre, svi oni koji prate fudbal vidjeli su da smo igrali možda i previše ofanzivno. Naš problem je što nismo uspjeli da damo više od jednog gola. Protiv Nigerije smo stvorili dosta šansi, kao što su i oni, a što se tiče našeg načina igre, mislim da to nije bio problem. Mi nikad nismo igrali s jednim napadačem. Naš problem je samo što nismo bili efikasni", rekao je Sušić.

U svom osvrtu je kazao da ga ne grize savjest zbog dosadašnjih odluka.

"Mene ne grize savjest niti smatram da se puno pogriješilo što se nije igralo s dva klasična napadača. Mi smo ekipa koja igra ofanzivno, nekad i pretjerano, i kad se desi da ne damo bar dva gola protivnicima, onda izgubimo utakmicu", rekao je i za sutra najavio dobru igru i poželio da se o našoj reprezentaciji i ubuduće dobro govori.

Na pitanje o njegovoj budućnosti odgovorio je: "Davati odgovore na to pitanje prije utakmice nema smisla, ali vrlo brzo će se znati, u narednih desetak dana. Bit će mi teško jednog dana napustiti ovu reprezentaciju jer ipak smo mi napravili nešto što nikad niko prije nije. Ostat će zapisano da je ova generacija, zajedno sa stručnim štabom, prvi put otišla na Svjetsko prvenstvo. Bit će mi vrlo teško, ali jednog dana će doći momenat da se rastanemo. Ipak, nije vrijeme da se o tome priča. Sutra imamo još jednu utakmicu koja je vrlo važna. Dovoljno je da pokušamo da pobijedimo protivnika koji želi da igra protiv 16 najboljih ekipa svijeta. Neće nam biti lako, ali za nas bi važna stvar bila da se na lijep način oprostimo od ovog Svjetskog prvenstva, a onda će ljudi, kad poslije sve analiziraju, možda shvatiti da nam je nedostajalo samo malo sreće, malo poštenijih i realnijih sudijskih odluka, jer svi koji su vidjeli utakmicu znaju da bismo, da nam je priznat gol protiv Nigerije, vjerovatno sutra trebali samo bod da se nađemo među 16 najboljih na svijetu", kazao je selektor BiH.