Nogomet
2

Selektor Nigerije: Messi je s Jupitera

Totalsport
Stephen Keshi (Foto: EPA)
Stephen Keshi (Foto: EPA)
Nakon 3-2 pobjede nad Nigerijom kojom je argentinska nogometna reprezentacija osvojila prvo mjesto u grupi F, selektor Gauča Alejandro Sabella ocijenio je kako se njegova ekipa popravlja.

Dvostruki strijelac protiv Nigerije bio je Lionel Messi, dok je jedan gol postigao Marcus Rojo. Dojam je da je ovo bila najbolja argentinska predstava u dosadašnjem dijelu Mundijala iako su u svim nastupima upisali pobjede (protiv BiH 2-1, protiv Irana 1-0).

"Nigerija je raznovrsna ekipa, ali nisu bili tako agresivni. Mi smo se počeli popravljati u smislu kompaktnosti. Vidimo napredak u cjelini, a ja ne volim razgovarati o individualcima. Napadači su ovog puta odigrali bolju utakmicu, a o slabostima ćemo razgovarati privatno kod kuće. Možete pobijediti i kad ne igrati dobro, a opet imati stvari za ispraviti. Zadovoljan sam zbog devet osvojenih bodova, ali moramo uvijek napredovati", rekao je Sabella.

S druge strane, nigerijski selektor Stephen Keshi nahvalio je Messija.

"Messi je pakleni igrač. Ima i drugih igrača visokog kalibra, ali Messi je s drugog planeta, mislim s Jupitera", rekao je Keshi.

"Respektirali smo Argentinu previše. Opustili smo se u drugom poluvremenu, pokušali igrati našu igru i popraviti se. Nadam se da tako možemo nastaviti u nastavku turnira".

Nigerijsku reprezentaciju u osmini finala očekuju Francuzi.

"Znamo da je Francuska jako dobra ekipa koja igra jako dobro. Znamo sve o njima i morat ćemo se pripremiti za to".